تصور شما از یک مدل لباس مجلسی زنانه شیک روز دنیا که بتوانید همراه آن در تمام طول مدت مهمانی‌های مجللِ خود بدرخشید چیست؟ فکر می‌کنید فلسفه و تاریخ لباس مجلسی زنانه به کدام یک از ادوار تاریخ برمی‌گردد؟ با گذشتِ قرن‌ها از دوختِ اولین لباس‌های مجلسی چه تغییراتی در ساختار این نوع لباس به‌وجود آمده است؟ مدل لباس مجلسی زنانه از گذشته‌های دور تا کنون مورد استقبالِ افراد و خانم‌های شیک‌پوش بوده است؛ اگرچه که در طول تاریخ سیر تحول زیادی را طی کرده و انواع مختلفی را در بر گرفته است؛ اما از همان گذشته‌های دور تا حالا در قرن بیست ویکم همچنان مورد استقبال بوده و در تمامی مجالس خاص از لباس مجلسی برای جلوه ظاهری مناسب‌تر استفاده شده است. اگر شما هم کنجکاو هستید بدانید این سیر تاریخی چیست یا اصلا لباس مجلسی به چه لباسی گفته می‌شود و کدام نوعِ آن مناسبِ درخشیدن در تَنِ ارزشمند شماست، با این مقاله از مزون ظراحی و دوخت بلندی همراه باشید.

برای مشاهده انواع لباس مجلسی به دسته‌بندی آن سر بزنید

لباس مجلسی زنانه چیست؟

پیراهن‌های مجلسی از پارچه‌های مجلل، همراه با برش‌ها و دوخت‌های ظریف ساخته شده‌اند. لباس مجلسی زنانه شیک، رسمی‌ترین لباس زنانه برای اوقات و مراسم‌های اجتماعی و مجلل است. در دوخت این لباس‌های مجلسی زنانه از انواع پارچه‌های توری، مروارید، پولک‌دوزی، گل‌دوزی و… استفاده می‌شود و رایج‌ترینِ این پارچه‌ها، ساتن، ابریشم، تافته و مخمل است.

نگاهِ کوتاهی به تاریخچه لباس مجلسی:

لباس مجلسی شیک

از اواسط قرن نوزدهم تا کنون شکلِ ظاهری لباس مجلسی زنانه تغییر چندانی نکرده است.

  • دوران ریجنسی:

در این دوران، لباس مجلسی دارای خطوط مشکی، کمربند، آستین کوتاه و دامن نسبتا راسته است.

  • سبک نئوکلاسیک در انواع لباس مجلسی زنانه :

این سبک به صورت گسترده‌ای پس از انقلاب فرانسه به‌کار گرفته شد، از چیتون‌ها (لباس‌های لوله‌ای یونان باستان) که از روی شانه می‌پوشیدند و با یک سنجاق در جای خود قرار می‌گرفتند نشأت گرفته است.

  • دهه 1850:

در سال‌های گذشته، لباس مجلسی زنانه را به نام لباس شب می‌شناختند، این لباس‌ها ویژگی‌های مشابه به‌هم دارند، مثلِ خطِ گردنِ کم‌رنگ، تنه تنگ، دامن‌های بزرگ و گاهی اوقات بازوهایِ برهنه.

  • شروعِ دهه 1870 میلادی:

با شروع این دهه ظاهر لباس مجلسی زنانه راسته‌تر و توجه بیشتری به پشت دامن‌ها معطوف شد. دامن‌ها دنباله‌دار شده‌اند و به‌صورت شلوغی دوخته می‌شوند.

  • بعد از سال‌های 1920، در دهه 1930 لباس‌های مجلسی محافظه‌کارانه‌تر طراحی می‌شدند.

 

  • دهه 1950:

در گذشته لباس مجلسی زنانه شیک برای مجالس و مهمانی‌های خصوصی استفاده می‌شد؛ اما در اواسط قرن بیستم، مراسم‌ خصوصی به مراسم عمومی تبدیل شد. با پیشرفت قرن، مناسبت‌ها و مهمانی‌های سنتی کم‌رنگ می‌شدند، حضور در اجتماع مثل مراسم‌های خیریه بیشتر می‌شد و استفاده از لباس مجلسی زنانه شیک هم در این مواقع امکان‌پذیر بود. پس از پایان جنگ‌جهانی دوم، کریستین دیور با نگاه جدید خود، سبک نویی از لباس مجلسی زنانه مثل لباس‌هایی با دور کمر و دامن‌های پف‌دارتر را وارد بازار کرد.